Előfizetői tartalom

Itt a magyar bankok és biztosítók friss rangsora: van, aki nagyot szakított, másokat veszteségbe taszított a kormány

A bankok erős, a biztosítók gyenge évet zártak 2023-ban a május 31-éig megjelent éves beszámolóik alapján, legalábbis jövedelmezőségi szempontból. A bankokat elsősorban a jegybanktól kapott kamatbevételek hizlalták, de ha korrigálunk az átmeneti tételekkel, így sem volt náluk kiugró a tavalyi megtérülés. A biztosítók eredményét a különadók és viharkárok tépázták meg, így még a nagyok közül is többen veszteséget jelentettek, miközben kellemes meglepetés is akad.

Bankok: mindenki javított A hét legnagyobb kereskedelmi bank közül mindegyiknek növekedett a konszolidált adózás utáni eredménye tavaly, így összesen 1643 milliárd forintos nyereséget értek el. Átlagosan 119%-kal nőtt a számviteli nyereségük 2022-höz képest, a legnagyobb mértékben az OTP Banké (+185%), a legkisebb mértékben az UniCredité (+0,9%). Az MBH, az Erste, a K&H...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés