Itt az első magyar neobank, amely a céges bankolást forgathatja fel
Bank

Itt az első magyar neobank, amely a céges bankolást forgathatja fel

Portfolio
Elindult a BinX, egy magyar alapítású és tulajdonú, vállalati fókuszú neobank - jelentette be Ángyán Balázs, a Számlázz.hu ügyvezető igazgatója és Kis Ervin Egon, a BinX stratégiai vezetője. A társaság a vállalkozások számára a leggyakoribb fizetési műveleteket teszi elérhetővé, a Revolut és a Wise fintech gyökerű szolgáltatók kihívójaként azonosítják magukat. A neobank működési modelljét a Magyar Nemzeti Bank bevonásával alakították ki a tulajdonosok. Ángyán Balázs előadónk lesz a június 11-ei Financial IT rendezvényünkön. Regisztráció és részletek itt! 

Kkv fókuszú neobank indul el Magyarországon

Elstartolt az első magyar alapítású és tulajdonú céges „neobank”, a BinX - közölte lapunkkal a társaság. A BinX Zrt. egy Magyarországon bejegyzett és a Magyar Nemzeti Bank engedélyeivel rendelkező elektronikuspénz kibocsátó intézmény (e-money intézmény). A hazai vállalkozások fizetési műveleteket bonyolíthatnak saját BinX számlájuk és a pénzügyi rendszer bármely más szereplője között - két BinX számla esetén ezt díj- és költségmentesen tehetik meg.

Mikor érdemes pénzt váltani a nyaralás előtt? Meddig tarthat a forint gyengülése? Kérdezd egyenesen a közgazdász szakértőket június 19-én a Portfolio eseményén. Gyere el Te is:

A BinX működési modelljét a Magyar Nemzeti Bank bevonásával alakították ki a tulajdonosok. A modell lényege, hogy a BinX számláját nem egy kereskedelmi bank, hanem a Magyar Nemzeti Bank vezeti. Az ügyfelek pénze egy, a Magyar Nemzeti Bank által vezetett és felügyelt letéti számlára kerül, ezzel teljes fedezetet nyújtva az egyéni számlákon tárolt elektronikus egyenlegekre. 

„A BinX a Revolut és a Wise első hazai alternatívájaként nem kíván a hagyományos bankokkal konkurálni, hitelezni és betétet gyűjteni. Azonban elsődleges platformmá kíván válni a leggyakoribb tranzakciók lebonyolításában a teljes hazai kkv-szektor digitálisan érett szereplői számára. A mi rendszerünkben az ügyfelek pár perc alatt, online, bankfióki sorbanállás nélkül nyithatnak számlát, és semmilyen adatot nem kell megadniuk bejövő számláik kifizetéséhez” - mondta el Kis Ervin Egon, a BinX társalapítója és stratégiai igazgatója.

„A BinX megalkotásával az volt a célunk, hogy a Számlázz.hu felhasználóinak ne kelljen elhagyniuk azt az ökoszisztémát, amit az online számlázás természetessé válása óta megszoktak. Mától a teljes üzleti ciklus, megrendeléstől a fizetésig menedzselhető” – mondta el Ángyán Balázs, a Számlázz.hu ügyvezetője. 

Ángyán Balázs
Számlázz.hu, ügyvezető
Ángyán Balázs 2002 óta foglalkozik pénzügyekkel, kontrollinggal, üzleti tervezéssel. Közel 20 éves vezetői pályafutása alatt tapasztalatot szerzett start-up cégek indításában és felfuttatásában, válsá
Tovább
Ángyán Balázs 2002 óta foglalkozik pénzügyekkel, kontrollinggal, üzleti tervezéssel. Közel 20 éves vezetői pályafutása alatt tapasztalatot szerzett start-up cégek indításában és felfuttatásában, válsá Tovább

A BinX elérhető a Google Play-en és az App Store-on keresztül. A bevezető időszakban mindössze fix 199 Ft/tranzakció áron indíthatnak a rendszerből kifelé menő utalást az ügyfelek, miközben a számla megnyitása, fenntartása vagy a pénzkezelés egyéb költséggel nem jár.

A BinX számla hivatalos pénzforgalmi számla, amely a cégkivonaton és az egyéni vállalkozói nyilvántartásban is megjelenik, bármely vállalkozás használhatja elsődleges számlaként is. Mobilapplikáción és webes alkalmazáson keresztül érhető el, kérdés esetén magyar nyelvű ügyfélszolgálat segíti a felhasználókat. Kapcsolódik a BinX számlához egy hagyományos bankszámlaszám, valamint hamarosan rendelhető lesz hozzá egy Mastercard bankkártya is.

A cég háttere

A Számlázz.hu alapítók 2020-ban hozták létre a BinX Zrt.-t annak érdekében, hogy a Számlázz.hu ökoszisztémán belül egy digitális fizetési infrastruktúra jöjjön létre. A BinX jelenleg a legnagyobb, magántőkéből megvalósuló hazai fintech startup: a Számlázz.hu alapítók közel 3 milliárd forintot fektettek a cégbe alapítása óta, 2020-tól pedig további 3 milliárdot kisbefektetőktől és intézményi befektetőktől kapott a Zrt., és további tőkebevonás van folyamatban.

Címlapkép forrása: Shutterstock

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Főpolgármester-választás: Karácsony Gergely győzött, de új választás jöhet Budapest vezetéséért

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
baba