Előfizetői tartalom

Engedély nélkül vásároltak követelést, lecsapott rájuk az MNB

Portfolio
Az MNB 45 millió forint bírságot szabott ki a Trust Komarno s.r.o.-ra felügyeleti engedély nélküli követelésvásárlás miatt, s azonnali hatállyal megtiltotta a jogosulatlan tevékenység további folytatását. Mindössze egy-két követelésvásárlási szerződés megkötése is üzletszerű tevékenységnek minősülhet, ha azok mögött nagyszámú követelés áll - hívta fel a figyelmet a felügyelet.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) piacfelügyeleti eljárást folytatott le annak tisztázására, hogy a révkomáromi (Szlovákia) székhelyű Trust Komarno s.r.o. végzett-e üzletszerűen, a pénzügyi felügyelet engedélye nélkül pénzügyi szolgáltatásnak minősülő követelésvásárlási tevékenységet. A vizsgálat megállapította, hogy a társaság egy követelésállomány adásvételével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés