Előfizetői tartalom

Tarolnak a bankkártyák, visszaestek a készpénzfelvételek: friss számokat közölt az MNB

Portfolio
Már az átutalások 78,1 százalékát indították internet- vagy mobilbankon keresztül az év első negyedében, és 2500 darab új internetes elfogadóhely jött létre 2023 negyedik negyedévhez képest – közölte a jegybank. A kártyás vásárlások száma 11,5, értéke 10,7 százalékkal nőtt, míg a készpénzfelvételek összértéke 6,2 százalékkal csökkent. A háztartásokat érintő nem kártyás sikeres visszaélések összértéke 5,4 százalékkal, a kártyás visszaélések 15,8 százalékkal emelkedett az előző negyedévhez képest – közölte legfrissebb pénzforgalmi tájékoztatójában az MNB.

2024 első negyedévben folytatódott a pénzforgalmi infrastruktúra fokozatos bővülése. A fizetési számlák száma 0,2 százalékkal bővült, azonban megállt a devizaszámlák előző negyedévekben megfigyelhető növekedése. Folyamatosan növekszik a számlák használata is, a negyedév során már a lakossági számlák 35 százalékáról indítottak mobilbanki alkalmazásból átutalást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés