Előfizetői tartalom

Újabb fontos részletek derültek ki a kormány nagy adócsomagjáról

Portfolio
Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter bejelentette: 2025 januárjától már a távközlésnek és a gyógyszergyártóknak sem kell extraprofitadót fizetni, a biztosítóknál is leírható lesz az 50 százaléka az extraprofit adónak, bizonyos feltételek mellett - számolt be az ATV. A Revolutnak és a Wise-nak - ha középárfolyamon váltanak - nem kell a kiegészítő tranzakciós illetéket megfizetnie.

2025 januárjától már a távközlésnek és a gyógyszergyártóknak sem kell extraprofitadót fizetni, ám Nagy Márton szavai szerint a bankok extraprofitadója indokolt. Mivel a bankok nem növelték az állampapírállományukat, ezért módosítani kellett a szabályokat, “hogy tiszta legyen a kormány akarata”, állampapírt 2027 utáni lejárattal kell venni. “Alapvetően a felé ment...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés