Előfizetői tartalom

Ismét befektetési alternatíva lett a hedge fund

Portfolio
A tőkepiaci volatilitás emelkedésével, a "hagyományos" részvényalapok viszonylag gyenge teljesítményével ismét olyan befektetési lehetőséget keres a kockázatkedvelő befektetők egy része, mely egy ilyen piacon is magas várható hozammal kecsegtethet. Ehhez kapcsolódóan ismét a fedezeti alapok (hedge fundok) felé fordulhat a megtakarítok figyelme. Bár 98-ban sokan megégették magukat a nagy tőkeáttételel operáló alapok jegyeivel, ugyanakkor az idei tőkebeáramlás nagyságrendje a népszerűség ismételt növekedésére utal.

A Tass Research elemzése szerint 2001. első negyedévében kb. 6.9 mrd új tőke érkezett a hedge fundokba, mely nagyságrendileg megegyezett a 2000-ben beáramló teljes tőkenagysággal. A Goldman Sachs elemzése szerint az idei évben az európai befektetők feltételezhetően a tavalyinál 60%-kal több pénzt fektethetnek majd fedezeti alapok jegyeibe. Az alapok népszerűségére utal továbbá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés