Előfizetői tartalom

Optimizmus mellett kiugró cash-arány a portfóliókban

Portfolio
A Merrill Lynch által 270 alapkezelő körében elvégzett felmérés szerint az optimizmus határozottan növekszik a professzionális befektetők körében. A legjobb befektetési célpontnak a részvényeket jelölték meg az alapkezelők - áll az FTMarketwatch tudósításában. Ellentmondásos módon a készpénz aránya tovább nőt a portfóliókban. Azaz optimisták vagyunk, de az emelkedés időpontját még nem tudjuk.

A megkérdezett 270 alapkezelő 46%-a véli úgy, hogy a jövőbeli vállalati profitkilátások kedvezőek, míg ugyanezen arány egy hónappal korábban mindössze 21% volt. Ugyanezen kör 79%-a a legjobb befektetési formának a jelenlegi körülmények között a részvényeket tartja. A világgazdaság 12 hónapon belüli érezhető fellendülésére 37% számít (május: 11%), csupán a professzionális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés