Előfizetői tartalom

Az amerikai alapok átlagos teljesítménye 2002-ben

Portfolio
Ismét tragikus évet zártak az amerikai részvényalapok. A Lipper nevezetű cég előzetes becslése szerint az átlagos amerikai részvényalap 22%-ot vesztett értékéből a tavalyi évben (a Dow közel 17%-ot esett), s ezzel a részvényalapok az elmúlt három év legrosszabb teljesítményét hozták a befektetők részére. Három - folyamatosan növekvő - negatív hozamot felmutató évet követően sem tanácsolják a szakemberek a magánbefektetőknek, hogy elforduljanak a részvényalapoktól, hiszen "a részvény hosszú távon magasabb kockázatának megfelelően átlag feletti hozamot biztosít".

Röviden érdemes áttekinteni az átlagos teljesítményeket az alapok befektetési fókusza szerint. Nem meglepő módon ismételten a tech részvényekre specializálódott alapok nyújtották a leggyengébb teljesítményt, egy év alatt közel a befektetett tőke fele elveszett. A növekedési sztorikra koncentráló alapok csupán relatív értelemben jártak jobban. Mindkét alaptípus tavalyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés