Előfizetői tartalom

Befektetési alapok 2002-ben: élen az ingatlan

Portfolio
2001-ben negyedével, tavaly már harmadával nõtt a befektetési alapok összesített nettó eszközértéke számításaink szerint. A legnépszerûbbek továbbra is a kötvény és pénzpiaci alapok, ugyanakkor a legjobb teljesítményt idén összességében az ingatlanba fektetõk érték el közel 10%-kal. A legrosszabb teljesítmény a nemzetközi részvényalapokat jellemezte, melyeket a részvények értékvesztésén túl a forint 4%-ot meghaladó erõsödése is "sújt"-ott. A befektetõk erre nem pénzkivonással reagáltak, inkább úgy tûnik, hogy "kiülik" a veszteségeket. Az alapkezelõk közül a legkiemelkedõbb teljesítmény a kezelt vagyon növekedéséhez kapcsolódóan megítélésünk szerint a K&H nyújtotta.

900 mrd feletti kezelt vagyon. Igen változatos évet tudhatott maga mögött a befektetési alap piac 2002-ben. Az évet egészében a kezelt vagyon több mint 30%-os bõvülése jellemezte, ugyanakkor a vagyonalakulás igen hektikus volt az év folyamán. Az év végére az alapok összesített nettó eszközértéke átlépte a 900 mrd Ft-os határt. A vagyonnövekedés 226 mrd Ft-ot tett ki.Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés