Előfizetői tartalom

Befektetési alapkezelők az európai piacokról - mit vegyünk?

Portfolio
Előnyben a kis kapitalizációjú részvények. Így foglalható össze a CBS által közölt összeállítás az alapkezelők piaci megítéléséről. Bár az egész európai piac lényegesen olcsóbbnak tekinthető mint a Wall Street részvényei és a rallyt minden bizonnyal a nagy kapitalizációjú részvények fogják vezetni, igazán jó befektetések elsősorban a kis kapitalizációjú részvények között találhatók. Ezen társaságok papírjainak kiválasztásánál elsődleges szempont a mérleg és az eredménykimutatás elemzése, a makrogazdasági tényezők kevésbé dominánsak.

Az amerikai alapkezelők is a portfólió 15%-át tanácsosnak tartják USA-n kívüli részvénypiacokon befektetni. Az USA-n kívüli fejlett piacok közül pedig Nyugat-Európa az elsődleges célpont. Jason Holzer, az AIM European Small Company Fund alapkezelője úgy véli, hogy az európai kis papírok mintegy 20-30%-kal olcsóbbak az amerikaiaknál. Az európai részvénypiac sajátossága...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái