Előfizetői tartalom

Mennyit keresnek az alapkezelők?

Portfolio
A fenti kérdésre kereste a választ egy két évente megismételt felmérés. Az átlagos amerikai részvényalap március 31-ével záródóan egy év alatt 25.4%-os veszteséget okozott a befektetési jegytulajdonosoknak (az elmúlt három év átlagos vesztesége 34.3%) a Lipper adatai szerint. Előzőek természetesen nem hagyhatták érintetlenül az alapkezelői fizetéseket sem. A WSJE által közölt felmérés eredménye szerint 2003-ban 26%-os fizetés (és bonusz) csökkentést szenvednek el átlagosan a részvény-alapkezelők, így várhatóan immár csak 325 ezer dollár kerül a számlájukra éves szinten.

A tartós piaci bessz egyre inkább felvetette annak az igényét, hogy nyilvánosságra kerüljön az alapkezelők fizetése és bonusza. A kérdéssel a SEC is foglalkozik, s június közepén hozza nyilvánosságra álláspontját. Amíg azonban a SEC szabályozás nem változik, marad a felmérés alapján rendelkezésre álló adat. A felmérést az AIMR és a Russel Reynolds végezte el. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés