Előfizetői tartalom

A tőkeáramlás folytatódott a részvényalapokba, de a kötvényalap a favorit

Portfolio
Az emelkedő részvényindexek továbbra is fenntartják az amerikai magánbefektetők étvágyát a részvényalapok jegyeire vonatkozóan. A TrimTabs becslése szerint a szerdával zárult 7 napban 200 m USD friss tőke érkezett az amerikai részvényekbe fektető alapokba. A tőkebeáramlás dinamikája a részvényalapokba ugyanakkor mérséklődött, hiszen egy héttel korábban még 400 m USD friss tőke érkezett.

500 m USD alatt nem tekinthető agresszívnek egyébként a tőkebeáramlás. A részvényalapoknál lényegesen több friss pénz érkezett a kötvényekbe fektető alapokhoz. Az említett időszakban 2 mrd USD friss pénz jelentkezett az alapok számláin, mely mindössze 10%-kal marad el az egy héttel korábbi értéknél. Előzőekkel szemben a nemzetközi részvényalapok 500 millió dollár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés