Előfizetői tartalom

500 ezer Ft-os bírság a Credit Suisse Asset Management Hungary Alapkezelő Rt.-nek

Portfolio
500 ezer Ft bírság megfizetésére kötelezte a PSZÁF a Credit Suisse Asset Management Hungary Alapkezelő Rt.-t. Az ok a kezelt alapokra vonatkozó befektetési korlátozások megsértése, valamint az alapok kezelési szabályzatában foglaltak megszegése. A Futura Pénzpiaci Alapnál egy kincstárjegy esetében limittúllépés történt, melyet az alapkezelő csak késve vett észre. Ezen túl a Credit Suisse Globális Részvény Alapnál jogosulatlanul terhelték az alapra a felügyeleti díj összegét.

A PSZÁF 2003. január 20. és 31. napja között átfogó helyszíni ellenőrzést folytatott az alapkezelő székhelyén. Az alapkezelési tevékenység vizsgálatakor a befektetési szabályok betartásának ellenőrzése során megállapítást nyert, hogy 2002. december 13. napján a Futura Pénzpiaci Alap portfóliójában a D030416 diszkont kincstárjegyeknek az alap saját tőkéjére vetített...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés