Előfizetői tartalom

Rekordmagasságban az európai kivásárlási piac

Portfolio
A kontinentális Európában működő tőkepiaci intézményi befektetők a Vezetői Kivásárlás Kutatásával Foglalkozó Központ (Centre for Management Buy-Out Research - CMBOR) új adatai szerint a csapongó gazdasági feltételekkel dacolva rekordmagasságba lendítették az európai kivásárlási piacot. Az éves európai vezetői kivásárlási jelentés szerint, amelyet ma tettek közzé és amelyet a Deloitte & Touche és a Barclays Private Equity szponzorál, az elmúlt évben 44.4 milliárd euró értékű ügyletet regisztráltak, ami 41%-kal meghaladja a 2001. évi ügyleti értéket (31.3 milliárd euró) és több mint másfélszerese az Egyesült Királyságban regisztrált 25 milliárd euró összegű teljes ügyleti értéknek.

Továbbra is a nagy tőkeértékű ügyletek a páneurópai kivásárlási piac motorjai, a teljes piaci érték 74%-a a 250 millió euró feletti ügyletekből származik, amelyek szám szerint az ügyletek 7%-át adják. Az Egyesült Királyságban nagyobb számú tranzakciót regisztráltak (525 a 447-tel szemben), de ezek átlagos nagysága kevesebb, mint a fele az európai átlagnak, 39,9 millió...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái