Előfizetői tartalom

PSZÁF bírság az ING Vagyonkezelő-nek (lehet-e cégjegyzési joga a belső ellenőrnek?)

Portfolio
A PSZÁF ezév tavaszán helyszíni ellenőrzést tartott az egyik legnagyobb hazai vagyonkezelő társaságnál, az ING Investment Management Magyarországi Vagyonkezelő Rt.-nél (ING Investment Mgmt). A helyszíni ellenőrzés során a Felügyelet mások számára is érdekes megállapításokat tett, melyek nyomán 500 ezer Ft bírságot szabott ki a a vagyonkezelő társaságra.

A Felügyelet az alábbi pontokban részletezett gyakorlatok miatt marasztalta el a vagyonkezelő társaságot: 1. Hiányzó értékpapírkód Az ING Investment Mgmt-nél vezetett részvénykönyvben nincs feltüntetve a részvény értékpapírkódja, ami nem felel meg a Tpt.-ben foglaltaknak, melynek értelmében a befektetési vállalkozás részvénykönyvének egyebek mellett a részvény értékpapírkódját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés