Előfizetői tartalom

82 mrd Ft tőkekivonás a befektetési alapokból, az OTP Ingatlan és az Erste nőttek

Portfolio
Úgy tűnik, hogy a befektetési jegyekben történő megtakarítások megtorpanása nem csak átmeneti volt a második negyedévben. A befektetési alaptípusok közül szinte csak az ingatlanalapok iránt volt érdemi érdeklődés a harmadik negyedévben. Ez részben az új alapok indulásához is kapcsolódott. Az alapkezelők közül az OTP Ingatlan Alapkezelő, illetve az Erste expanziója emelhető ki. A piacon egyre nagyobb volumenben képviseltetik magukat az alapok alapja konstrukciók.

Csökkenő nettó eszközérték, dinamikus bővülés az ingatlanalapoknál. Számításaink szerint az idei év harmadik negyedévének végén a nyíltvégű alapokban kezelt vagyon 1,059 mrd Ft-ra csökkent ami több mint 60 mrd Ft-os visszaesés az előző negyedévhez képest. Az összesített nettó eszközérték visszaesése a befektetési jegyek visszaváltásával magyarázható. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés