Előfizetői tartalom

Decemberben 10%-os tőkekiáramlás a kötvényalapokból

Portfolio
A júniusi kamatemelések óta tartó folyamatos csökkenés, stagnálás után októberben jelentkeztek az első kedvező jelek a befektetési alapok piacán, úgy tűnt, hogy a kedvező tőzsdei eredményekkel, de még inkább állampapír-piaci hozamok stabilizálódásával újra növekedés pályára léphetnek a befektetési alapok - áll a BAMOSZ közleményében. Az újabb hozamemelkedés miatt azonban a novemberi számok egészen más képet mutattak. Az alapokon belül a legnagyobb arányt képviselő kötvényalapok összesített vagyonában novemberben 7%-os csökkenés következett be, ami különösen annak fényében kedvezőtlen, hogy e csökkenés majdnem teljes mértékben a nettó pénzkiáramlásnak volt köszönhető, ami egész hónapban jellemezte az alapok e típusát.

Szintén ilyen okokkal magyarázható a pénzpiaci és vegyes alapok vagyonának 2, illetve 4%-os csökkenése. A legfrissebb adatok alapján az is látható ugyanakkor, hogya befektetési jegyek árfolyamainak hirtelen esése december első hetében hozzávetőlegesen további 10%-os pénzkiáramláshoz vezetett a belföldi kötvényalapok esetében . Csak remélni lehet, hogy a pénzkivonás a kötvénypiaci...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái