Előfizetői tartalom

Közel 400 milliárd forinttal nőhet idén a nyugdíjpénztárak vagyona

Portfolio
Az önkéntes nyugdíjpénztárak vagyona a 2005. év végi 580 milliárd forint körülről 650 milliárd körülre, míg a kötelező nyugdíjpénztáraké 1080-ról 1400 milliárd forint közelébe emelkedhet - várja a GKI Gazdaságkutató Rt. a tegnap megjelentetett átfogó gazdasági előrejelzésében. A biztosítási díjtartalékok - átértékelődés nélkül - mintegy 580 milliárd forinttal nőhetnek. Összességében a biztosítási díjtartalékok és nyugdíjpénztári követelések teljes állománya év végére várhatóan megközelíti a 3750 milliárd forintot.

A kötelező nyugdíjpénztárak esetében a tagság növekedése gyakorlatilag csak a pályakezdők belépésére korlátozódik. A hozamok, illetve a még marginális szolgáltatások következtében - a bruttó bérkiáramlás lassuló tendenciája ellenére - rendkívül dinamikusan gyarapszik a pénztárak vagyona. Az önkéntes nyugdíjpénztárak taglétszáma 2005 végén 1.29 millió főre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés