Előfizetői tartalom

Innováció és ügyféligények - 12.4%-ra nőtt a K&H Alapkezelő piaci részesedése

Portfolio
A K&H Értékpapír Befektetési Alapkezelő (K&H Alapkezelő) teljesítménye 2005-ben jelentősen meghaladta a várakozásokat. A K&H Alapkezelő - kihasználva a KBC Vagyonkezelő szakmai hátterét -, alapjaiban a nettó eszközállomány meghaladta a tervet, és közel másfélszeresére növekedett. Ugyanezen időszakban piaci részesedése a nyílt alapoknál 9,2%-ról 12,4%-ra nőtt. A kiváló üzleti eredmények mögött az ügyféligények elébe menő gondolkodás és az anyabank KBC-ben felhalmozódott nemzetközi tapasztalata áll. Minderről ma Budapesten, a portfolio.hu és a Befektetési és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) által szervezett alapkezelő és vagyonkezelő konferencián beszélt Christiaan Sterckx, a KBC Vagyonkezelő termékfejlesztési vezetője. A fórumon Horváth István, a K&H Alapkezelő befektetési igazgatója bemutatta a nemzetközi pénzpiaci tapasztalatokat és a garantált alapok hazai piacának fejlődését, Zobor Zsuzsanna, a K&H Alapkezelő vezérigazgatója vezetésével pedig a résztvevők betekintést kaphattak a vagyonkezelésben használt alternatív befektetési formákba is.

Négy évvel ezelőtt úttörőként jelent meg Magyarországon a K&H Alapkezelő a garantált szerkezetű befektetési alapok piacán. A K&H fix plusz első jegyzési napja - 2002. szeptember 30. - óta dinamikusan növekszik ez a piac. Az akkori újításból mára a mindennapok közkedvelt befektetési eszköze lett. A K&H fix plusz alap első lejárata jegyzéskor 18%-os hozamot ígért, lejáratkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés