Előfizetői tartalom

Menekülés Hong Kongból: a hedge fundok a tiszta levegőt szeretik

Portfolio
Kritikussá vált a légszennyezettség helyzete Hong Kongban, és ez sajátos módon hathat ki a terület pénzügyi versenyképességére: a szmog távozásra készteti a legnagyobb hedge fundok kezelőit, mivel nem akarják magukat és családjukat kitenni az egészségtelen környezet veszélyeinek. Egyes esetekben csak a menedzserek keresnek új állást, de némely alap a legértékesebb vezetők megtartásának érdekében teljes tevékenységét áttelepíti.

A Morgan Stanley és a Goldman Sachs vezetői szerint egyre kritikusabbá válnak az egészségügyi és életmód kérdések a hedge fundok mendzsereinek körében - írja a Financial Times. A közelmúltban például Ed Peter, a Deutsche Asset Management ázsiai vezetője költözött el Szingapúrba Hong Kongból, ahol a csoport a 28 milliárd dolláros ázsiai eszközeinek jelentős részét kezeli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés