Előfizetői tartalom

Raiffeisen: semleges részvény - kamatozó eszköz arány

Portfolio
A májusi korrekciót követően a fejlett és fejlődő részvénypiacok veszteségeik jelentős részét ledolgozták az elmúlt hónapokban, a tőkeáramlás augusztusban ismét pozitívra fordult, a volatilitás pedig érzékelhetően visszaesett. Eközben azonban a világgazdaság növekedési kilátásai romlottak, különösen az amerikai gazdaságról megjelent adatok alapján.

A vállalati eredmény dinamika ciklikus tetőpontjához ért, a következő negyedévekben az eredmény növekedési ütemének fokozatos lassulása lesz jellemző. A kamatemelési ciklus az USA-ban a végéhez ért, Európában tovább folytatódik, japánban pedig most kezdődött. Az inflációs és geopolitikai bizonytalanságok mérsékelt kockázatvállalást indokolnak. A jelenlegi makrogazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés