Előfizetői tartalom

A kötvényalapokat szeretik Indiában

Portfolio
India a világ egyik legdinamikusabban fejlődő régiója, így a befektetési alapok piacán tapasztalható folyamatok indikátorként szolgálhatnak más fejlődő piacok számára is. Augusztusban a részvényalapok értékesítése enyhén negatív volt, míg a fix hozamú eszközökbe fektető alapok rekord méretű tőkét vonzottak. A részvénypiac óriási veszteségeket szenvedett el a közelmúltban, és ez meglátszik a részvényalapok népszerűségén is.

Az inidiai befektetésialap-piac 66 milliárd dollárt tesz ki (a hazai befektetési alapok mintegy 10.6 milliárd dollárnak megefelelő eszközt kezelnek). Az eszközök között a fix hozamú termékek 62.5 %-os arányukkal jelentős túlsúlyban vannak. Ezt erősítette, hogy augusztus folyamán 2.43 milliárd dollárnyi friss tőke érkezett ezekbe az alapokba, így az év elejétől számított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés