Előfizetői tartalom

Elavult jogszabály sújtja a Google-t

Portfolio
A Google-t befektetési alapként kell besorolni, ha jelenlegi 10 milliárd dollárnyi pénzeszközét be akarná fektetni. A szabályozás befolyásolná a Google kifizetett hozamait, és mélyreható változásokat eredményezne a vállalat működésében is. A SEC egyedi kivételekkel orvosolja a jogszabály hibáját, így a rivális Yahoo után a Google is mentesülhet a korlátozások alól.

Az amerikai jogszabályok szerint a Goggle tulajdonképpen egy kiegyensúlyozott befektetési alap. Bármilyen abszurdnak tűnik is a kijelentés, az amerikai Értékpapír Felügyelet (Securities and Exchange Commission, SEC) 1940-es törvénye szerint azok a társaságok minősülnek befektetési társaságnak, amelyek eszközeik 40 %-át meghaladó arányban rendelkeznek más befektetésekben,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés