Előfizetői tartalom

Fellélegezhetnek a kötvényalapok, de az óvatosság nem árt

Portfolio
Úgy tűnik, hogy 2 év után változás következhet be a Fed kamatpályában enyhítve a kötvényárfolyamokra nehezedő nyomást. Az amerikai kötvényalapokba júliusban már közel 23 milliárd dollárnyi friss tőke érkezhetett. Az alapkezelők ugyanakkor az inflációs bizonytalanságok miatt erősödő volatilitást jeleznek előre az év végéig, ezért diverzifikációt, és a feltörekvő piacok kötvényeinek alulsúlyozását ajánlják.

A várva várt fordulat a Fednél Az amerikai kötvénypiac nehéz időket élt át az elmúlt két évben a Fed sorozatos kamatemeléseinek következtében. A Federal Reserve az infláció visszaszorításának érdekében az irányadó kamat szintjét összesen 17 egymást követő döntése során 1 %-ról 5.25 %-ra emelte, ezzel nyomást gyakorolva a vállalati kötvények árfolyamára is....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés