Előfizetői tartalom

Menekülés Japánból - Európa egyre vonzóbbá válik

Portfolio
A feltörekvő piaci részvényalapok és kötvényalapok egyaránt tőkebeáramlást regisztrálhattak az elmúlt héten, a befektetők továbbra is kedvelik az európai és globális részvényalapokat, míg a japán részvényalapokból kivonták tőkéjüket. Az amerikai részvényalapok egyenlegét egyetlen energiaszektor-ETF tőkekiáramlása határozta meg a héten, de mind a large-cap, mind pedig a small-cap alapok pozitív egyenleggel zárták a hetet - derül ki az Emerging Portfolio Fund Research adataiból.

Az EPFR által követett feltörekvő piaci alapok összességében 697.2 millió dollár friss tőkét vonzottak, így az idei tőkebeáramlás már 18 milliárd dollár körülire nőnek, megközelítve a 20.3 milliárd dolláros tavalyi éves szintet. A pozitív nettó értékesítésből egyedül az EMEA részvényalapok maradtak ki. A kínai alapok továbbra is vonzóak, 279 millió dollárral...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés