Előfizetői tartalom

Ne higgy a látszatnak! - hol tart a BUX ETF?

Portfolio
Több mint féléves múltra tekint vissza a hazai piac első és azóta egyetlen tőzsdén kereskedett befektetési alapja, a BUX ETF. Az alap ezen időszak alatt megháromszorozta vagyonát, ugyanakkor a jegyek forgalma - az alapot kezelő OTP Alapkezelő bevallása szerint is - egyelőre nem éri el a kívánatos szintet. Az alacsony forgalom nem jelenti ugyanakkor, hogy az alap illikvid lenne, a BÉT adatai szerint az ETF az ötödik az instrumentumok likviditási rangsorában. A forgalmi adatokból ráadásul úgy tűnik, az igazi célcsoportnak tekintett intézményi befektetők is megjelennek az ajánlati könyvekben, egy-egy napra felpörgetve az ETF forgalmát. Az OTP Alapkezelő most újabb ETF-en töri a fejét, a célpont ezúttal a közép-európai régió vezető részvényeit tömörítő CETOP 20 index lehet.

Túl a 3 milliárdon. A BUX ETF nettó eszközértéke június 11-én mintegy 3,022 millió forint volt, ez közel háromszorosa az alap nagyjából 1,125 millió forintos induló vagyonának. Az ETF nettó eszközértéke 2007 márciusában indult jelentős növekedésnek (ebben nyilvánvalóan közrejátszott a BUX jó teljesítménye az időszakban), és csúcsát 3.816 millió forinttal április...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés