Előfizetői tartalom

Mennyit kereshetsz részvényalapokon? - hazai és régiós befektetések testközelből

Portfolio
Miközben a BUX index újabb történelmi csúcsokra küzdi fel magát, és a régiós piacok sem teljesítenek kifejezetten rosszul az utóbbi időben, a befektetők mégis mintha bizonytalankodnának a hazai és régiós részvényalapokkal kapcsolatban. Hogyan teljesítettek ezek az alapok hosszabb távon? Melyik alap érte el a legmagasabb hozamot, és melyik tudott a legkiegyensúlyozottabb maradni az elmúlt öt évben? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ a Portfolio.hu hazai és közép-európai részvényalapokat vizsgáló felmérésében.

Az elmúlt két év erős volt. A felmérésünkben a hazai alapkezelők azon alapjainak hosszú távú hozamait és és kockázatát vettük górcső alá, amelyek befektetési politikájuk szerint vagy hazai, vagy közép-európai befektetéseket valósítanak meg. A két piac együttes vizsgálatát az indokolja, hogy egyfelől több hazai alap is rendelkezik számottevő régiós részvényállománnyal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés