Előfizetői tartalom

Újabb hatalmas bukás okoz fejfájást a Wall Streeten

Portfolio
Ismét hedge fundok kínos bukása borzolja a kedélyeket a Wall Streeten, ezúttal a Bear Stearns két, főként a másodlagos jelzálogpiacokkal kapcsolatos strukturált termékekbe befektető alapja sodródott a teljes összeomlás szélére. A helyzet kritikus, miután nem csupán egyetlen alap kudarcáról van szó, hanem az utóbbi évek egyik legprogresszívebb területének, a strukturált termékek kiterjedt árazási anomáliái kerülhetnek a felszínre, így ha a Bear Stearns alapjai valóban a mélybe zuhannak, az könnyen a befektetők pánikszerű meneküléséhez, és a piac felborulásához vezethet. Nem véletlen tehát, hogy az iparág legnagyobbjai napok óta folyamatosan tárgyalnak a lehetséges megoldásokról.

Nem tanulnak a rossz példákból a hedge fundok?. Kevesebb mint egy évvel a hedge fund iparág minden idők legnagyobb bukását hozó Amaranth-ügye után újabb hedge fund került szinte reménytelen helyzetbe. A Bear Stearns High-Grade Structured Credit Enhanced Leverage Fund és az alacsonyabb tőkeáttétele miatt kevésbé érintett "ikertestvére", Bear Stearns High-Grade Structured Credit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés