Előfizetői tartalom

Elsöprő tőkekivonástól félnek a hedge fundok

Portfolio
Súlyos tőkekivonási hullámra számítanak az elkövetkező napokban, hetekben a hedge fund iparág szereplői. Az okok természetesen az elmúlt hetek súlyos piaci turbulenciáiban, és az ennek következtében szinte sorozatban érkező alapbezárásokban keresendők. A veszteségek hatása ugyanakkor késleltetve jelentkezik az iparágban, ugyanis a hagyományos befektetési alapoknál jelentősen hosszabb ideig, 15 naptól kezdve akár két-három hónapig is elhúzódhat a befektetők tőkéjének kifizetése.

A hedge fundok malmai lassan őrölnek A kevésbé kellemetlen határidőket szabó alapok is általában csak 45 napon belüli kifizetést ígérnek, így azok a befektetők, akik a harmadik negyedév végén már biztonságban szeretnék tudni pénzüket, a napokban kénytelen lesznek a tőkéjük kivonásáról rendelkezni - írja a Marketwatch. Egy nagyobb arányú tőkekivonási hullám pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés