Előfizetői tartalom

Feltámadhatnak a bankpapírok - örülnek az ETF-ek befektetői

Portfolio
Jótékony hatást gyakorolt a Fed múlt heti döntése a bankszektorban befektető ETF-ekre. A piacokat a szükséges olcsó likviditással ellátó diszkontkamat-csökkentés nyomán a legnagyobb kereskedelmi és befektetési bankok árfolyama a hónapok óta tartó gyengélkedés után hirtelen megugrott, annak ellenére, hogy a válságot előidéző helyzet valójában még nem oldódott meg teljesen. A bankpapírok lehetséges feltámadása viszont kellemes perceket szerezhet a pénzügyi ETF-ek befektetőinek.

Mint ismeretes, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed a múlt héten 50 bázisponttal, 5.75 százalékra csökkentette az úgynevezett diszkont kamatlábat, ami azt a kamatszintet jelenti, amelyen a kereskedelmi bankok rövid távú kölcsönt vehetnek fel közvetlenül a Fedtől. A lépéssel a bank egyértelművé tette, hogy igyekszik a kellő mennyiségű likviditással ellátni a piacokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés