Előfizetői tartalom

Forrongó árupiacok - Az ING Investment nézőpontja

Portfolio
A termelési kapacitások elégtelensége, illetve a növekvő kereslet egyre feljebb srófolták az árakat az árupiacokon az utóbbi 7 évben. Az ING Investment szerint rövidtávon az árupiaci korrekció esélye idei egyszeri intézkedések miatt egyre növekszik, ám hosszútávon az alapanyagárak kilátásai pozitívak, mivel a kapacitások korlátozottak maradnak, és a fogyasztás növekvő trendet követ.

Felfelé robognak az árak Az alapanyagárak robbanásában szerepet játszanak mind keresleti, mind kínálati oldali tényezők. A termelési kapacitások jelenleg elégtelen szinten vannak, mivel a 80-as, 90-es években az ipar túl keveset ruházott be ezen a téren. Emellett a kereslet is dinamikusan növekszik, a fejlődő országok fokozódó alapanyagéhségének és a bioüzemanyagok felfutásának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés