Előfizetői tartalom

Nagyot buktak a nyugdíjpénztárak is

Portfolio
Jelentősen csökkent a hazai vagyonkezelési ágazatban kezelt tőke nagysága 2008 első negyedéve során, igaz, ezt részben egy BAMOSZ-tag tevékenységének beszüntetése magyarázta, de a piaci környezet sem kedvezett sem a befektetési alapoknak, sem pedig a különféle intézmények számára kezelt vagyon alakulásának, minden szegmensben veszteségekkel találkozhattunk a ő negyedév során. A pénztárak - élükön a magánnyugdíjpénztárakkal - a szabályozásnak engedve rendületlenül folytatták részvényvásárlásaikat, a biztosítók unit-linked termékei ugyanakkor részvényeladásokkal igyekezték csökkenteni meglehetősen magas kockázati kitettségüket a negyedév során - derül ki a BAMOSZ legfrissebb adataiból.

Jutott a buktából mindenkinek. Rég nem látott módon sínylette meg a hazai vagyonkezelési piac a globális válság kapcsán kialakult piaci helyzetet 2008 első negyedében. A befektetési alapokban kezelt vagyon csupán elhanyagolható mértékben növekedett 2008 első negyedévében, az egyéb vagyonkezelésben - pénztáraknak, biztosítóknak, egyéb ügyfeleknek kezelt - vagyonok pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés