Előfizetői tartalom

Aranybánya vagy csak egy újabb buborék?

Portfolio
A nyersanyagárak immár évek óta felfelé haladnak, ám egyre több a kétely, hogy ez az ütem fenntartható-e, vagy ez a terület lesz a következő válság kiindulópontja. Jelenleg a kereslet felfutása és a kínálat lassú bővülése pozitív képet fest az elkövetkezőkre nézve, azonban a befektetőknek nagyobb hangsúlyt kell fektetniük a jövőben a termékek fundamentális értékére, mert változékonyabb idők jöhetnek.

Csak óvatosan! A hitelpiaci válság kitörése óta folyamatos vitatéma elemzők körében a krízis várható hatása a nyersanyagárakra. A józan ész azt diktálta volna, hogy a nyersanyagárak lefelé veszik az irányt, ahogy Amerika gazdasága lelassul, ám erre az élet csúfosan rácáfolt. A tengerentúlon beköszöntött a recesszió is, de a nyersanyagok, különösképpen a nyersolaj...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés