Előfizetői tartalom

Még a kínai sárkányt is lenyomja az orosz medve

Portfolio
Az elmúlt év tőkepiaci turbulenciái és az őrült nyersanyagpiaci száguldás úgy tűnik, szétzilálta a feltörekvő piacok álomnégyesét, a BRIC országokat. A feje tetejére álló helyzetben a több éven keresztül mindig a sor végén kullogó orosz piac lassan a szakemberek kedvencévé vált, rövid távon az orosz gazdaság erőteljes olajkitettsége miatt, hosszabb távon pedig az egyre több lábon álló gazdaság vonzerejének köszönhetően. A lehetőséget a profik mellett már a befektetési alapok befektetői is észrevették, és aki hajlandó némileg magasabb kockázatokat vállalni, hosszú távon biztosan szépen kereshet az orosz befektetéseken.

A szakik már az oroszokat szeretik. Egyértelműen felülsúlyozzák Oroszországot a BRIC (Brazília, Oroszország, India és Kína) országok között a Wall Street Journalnak nyilatkozó alapkezelők, míg az elmúlt években óriási hírnévre szertett négyesfogat másik három tagjával szemben legalábbis mérsékelt a szakemberek rajongása, így ezek az országok többnyire az alulsúlyozás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés