Előfizetői tartalom

40 év legsúlyosabb recessziója vár ránk

Portfolio
Az elmúlt időszakban csak a modern Nostradamusként emlegetett Nouriel Roubini szerint komoly recesszióra és részvényárfolyam zuhanásra lehet számítani Amerikában. A recesszió hatására az amerikai munkanélküliségi ráta 9 százalékra emelkedhet a mostani 6 százalékról, miközben a soha nem látott magasságokba emelkedő ingatlanárverések miatt még legalább 15 százalékkal fognak csökkeni az amúgy is nyomott ingatlanárak. Emiatt nem is lehet a tőkepiacok feltámadására számítani, mivel a recessziót teljes egészében még nem árazták be a piacok.

Nouriel Roubini szerint- aki még 2006-ban megjósolta a pénzügyi válságot - Amerikának az elmúlt 40 év legsúlyosabb recessziójával kell szembenéznie - írja a Bloomberg. A New Yorki Egyetem közgazdaságtan professzora úgy látja, hogy számos lefelé irányuló kockázat látható a részvénypiacon és a gazdaságban is, és elmondta hogy " a recesszió és pénzügyi veszteségek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés