Előfizetői tartalom

Ünnepelnek az Erste certifikátok

Portfolio
2009. február 6-án pontosan 1 éve annak, hogy a Budapesti Értéktőzsdére, hosszú idő után először, új értékpapír típus került bevezetésre, a certifikát. A certifikátok a kilencvenes évek eleje óta forognak töretlen sikerrel az európai börzéken, így különösen nagy volt a kibocsátó cégek kíváncsisága, milyen is lesz a fogadtatás a hazai piacon? Az Erste certifikátok egy éves történetéről, az elmúlt időszak tapasztalatairól, illetve a születésnapi "certi" játékokról Ráner Géza, az Erste Befektetési Zrt. ügyvezető igazgatója beszélt február 3-án, a certifikátokat bemutató jubileumi előadáson.

"A certifikátok bevezetése után pár hónappal már látszott, hogy a hazai befektetők megkedvelték a BÉT-es certiket, főleg a tőkeáttételt is tartalmazó turbókat. Szeptemberben csúcsot döntött a certifikát kategória forgalma a BÉT-en, amely közel azonos volt egy kisebb blue chip részvény forgalmával. Bízunk benne, hogy a certifikátokhoz kapcsolódó ismeretterjesztő, oktató...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés