Előfizetői tartalom

Van esély a veszteségek kompenzálására

Portfolio
Az OTP Önkéntes Magánnyugdíjpénztár esetében a befizetések nagyobb része a munkáltatóktól származik -ami a szektor egészére is érvényes -, ennek megfelelően pedig komoly hatása lehetne, ha a pénztári befizetésekre vonatkozó kedvezményeket tovább szigorítanák - hangzott el a mai napon tartott sajtómegbeszélésen. A rossz hozamok miatt nem tapasztaltak az OTP-nél nagyobb tőkekivonást, mindösszesen 360 tag vette ki a pénzét, miközben körülbelül 120.000 tag van, aki már 10 éve van a pénztárnál. Mindettől függetlenül azonban komoly nehézségek állnak a pénztárak előtt - akár a kötelezők, akár az önkéntesek esetében -, legfőképpen a megfelelő informáltságra és az átláthatóságra kell helyezni a hangsúlyt. Az ügyfeleknek ugyanis meg kell érteniük, hogy van esély a veszteségek kompenzálására.

"Ténylegesen látjuk, hogy milyenek az ügyfélreakciók. Vannak olyan emberek, akik látják, hogy mennyit vesztettek, és a rossz hírek miatt inkább azt választanák, hogy megkapják a pénzüket, még ha így realizálják a veszteséget, hiszen akkor az már biztosan náluk marad. Most pedig nagyon nehéz helyzetben vagyunk, hiszen ha elmegy a tag, akkor a kötvényeket vagy részvényeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés