Előfizetői tartalom

Retteghetnek a bujdosó adócsalók és az ügyeskedők

Portfolio
A G20-as csúcstalálkozó egyik fő eredménye az adóparadicsomok elleni komolyabb fellépés lehet, hiszen az elmúlt egy évtizedben a fejlett országok gyakorlatilag szemet hunytak a megkérdőjelezhető politikát folytató országok felett. A nemzetközi sztenderdeket el nem fogadó vagy életbe nem léptető országok azért lehetnek potenciális veszélyforrások, mivel megnehezítik az egyes tranzakciót átláthatóságát, és "káros" tőkemozgásokat indíthatnak el.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) a napokban tette közzé azokat a fekete listás országokat, akik az együttműködést megtagadva nem írták alá a szervezet adózásra vonatkozó sztenderdjét, vagy aláírták, azonban azt ténylegesen nem vezették be. A következő ábrán jól látható, hogy a kooperációt mindösszesen négy ország tagadta meg, Costa Rica...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés