Előfizetői tartalom

Végre levegőhöz jutott a kormány

Portfolio
Az argentin nyugdíjrendszer államosítása meghozta a hatását, hiszen nagyobb részt ennek köszönhetően emelkedhettek az adóbevétele márciusban - éves szinten - 23 százalékkal. A kép pedig 2009 első három hónapjában fokozatosan javult, januárban ugyanis reálértelemben még csökkentek az adóbevételek a tavalyi magas 15-20 százalékos átlagos infláció miatt. A befektetők számára pedig nagyon fontos az adóbevételek alakulása, hiszen több nagyobb kötvénysorozat kifizetése is a levegőben lóg a gazdasági visszaeséssel párhuzamosan.

Argentína adóbevételei márciusban rekord közeli szintekre, 5.9 milliárd dollárra emelkedtek, ami éves szinten 23 százalékos emelkedést jelent. A szokatlan növekedést a társadalombiztosítási járulékbevételek (62 százalékos emelkedés), valamint a hozzáadott érték adó bevételek (16 százalékos) emelkedése okozta - írja a Wall Street Journal. A pénzügyminisztérium adatai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés