Előfizetői tartalom

Bombabiztosabb védelem a betéteseknek?

Portfolio
Az Országos Betétbiztosítási Alap maximális kártalanítási összeghatárát a jelenlegi 13 millió forintról 15 millió forintra emelné a kormány pusztán az árfolyamgyengülés miatt, hiszen az Európai Uniós szabályozás alapján 50.000 eurónál nem lehet alacsonyabb a betétes védelem, a korábbi szintet pedig még 260 forintos euróárfolyamon számolták ki. Ha az Országgyűlés elfogadja a javaslatot, akkor 2009. június 30-ával léphet életbe a változtatás, miközben a kormány terveiben szerepel a kötelező kifizetési idő lerövidítése is.

Budai Bernadett kormányszóvivő elmondta, hogy az Országos Betétbiztosítása Alap (OBA) által garantált 50.000 eurós összeghatárt, amelyet korábban 260 forintos euróárfolyamon 13 millió forintban határoztak meg, 300 forinttal újraszámolják. Ez azt jelenti, hogy az új összeghatár 15 millió forint lesz. Ha az Országgyűlés elfogadja a javaslatot, akkor a döntés 2009. június...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés