FONTOS Válságban Európa, de már látszik, hogy ki mentheti meg az EU-t
 
Előfizetői tartalom

Nem kell aggódniuk a nyugdíjasoknak

Portfolio
A legnagyobb amerikai vállalatok által szponzorált nyugdíjalapokat komolyan érintette a válság, egyetlen év alatt 300 milliárd dollár tűnt el, amit valamilyen módon a vállaltoknak ki kell pótolniuk. A problémát nemcsak a részvénypiaci zuhanások, hanem a jegybanki kamatcsökkentések okozták, egy 2006-os törvény szerint pedig 7 év áll a vállalatok rendelkezésére, hogy rendezzék az alapok helyzetét. A foglalkoztatottak az esetek többségében nem észlelnek ebből semmit, azonban egyes vállalatok alkalmazottai akár nagyobbat is veszthetnek, hiszen mind az elbocsátás, mind a nyugdíjprogram befagyasztása, mind a csőd potenciális veszélyforrások lehetnek.

Komolyak a veszteségek. A pénzügyi válság a mélybe küldte a részvényárfolyamokat, ami komoly érvágást jelentett a nyugdíjalapoknak, legyenek azok akár a fejlett vagy feltörekvő piacokon, azonban a hazánkban szinte ismeretlen vállalatok által szponzorált szolgáltatás meghatározott (DB) nyugdíjalapokról kevés szó esik, pedig jelentőségük például Amerikában koránt sem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés