Előfizetői tartalom

Megismerhetnéd a nyugdíjad egy pillanat alatt

Portfolio
Az elmúlt hetekben nyújtotta be a kormány az állami nyugdíjrendszer megváltoztatásáról szóló javaslatot a parlamentnek, amiben korhatáremelés, a svájci indexálás megváltoztatása, valamint egyéb szigorítások szerepeltek. A szakértők közül többen azonban nagyobb változtatásokat sürgetnek, ami nemcsak a rendszer egyes elemeit, hanem magát a rendszer logikáját érintené. A következőkben ennek megfelelően az egyéni számlás rendszerek lényegi elemeit mutatjuk be, ami a magyar viszonyokat ismerve csak egy komplex változtatáscsomagban érhetné el a kívánt ösztönző hatásokat.

A korábbiakban már áttekintettük, hogy milyen alternatívák állnak rendelkezésre az állami nyugdíjrendszer újabb reformja során, most pedig azt szeretnénk bemutatni, hogy miért lehet érdemes elmozdítani az állami rendszert egy egyéni számlás rendszer felé. Az elmúlt hetekben a parlamentnek benyújtott kormánytervezet szerint igaz a jövőben több változtatást is végrehajtanának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés