Előfizetői tartalom

Egymás között sefteltek az ismert milliárdosok

Portfolio
Oroszország aranykitermelésének ötödéért felelős Polyus Gold 15 százalékos részvénypakettje cserélt gazdát két milliárdos között, a tranzakció érdekessége, hogy a kiszivárgott hírek szerint a piaci árnál jóval olcsóbban jutott Suleiman Kerimov a paketthez. A milliárdos ezzel a cég részvényeinek 37 százalékát birtokolja, azonban az eladó korábbi üzlettársa még ennek ellenére is teljes irányítása tudja a vállalatot.

Két orosz milliárdos között cserélt gazdát az ország legnagyobb arany bányászattal foglalkozó vállalatának, a Polyus Goldnak a 15 százalékos részvénypakettje, ezzel pedig Suleiman Kerimov 37 százalékos részesedést szerzett a cégben - írja a Reuters két neve elhallgatását kérő személyre hivatkozva. A részesedés eladója Vladimir Potanin volt, a hírek szerint pedig a 15...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés