Előfizetői tartalom

Szalay-Berzeviczy: A kormány sorozatos hibákat követ el

Portfolio
Nemzetgazdasági érdek a hazai tőkepiac megerősítése, valamint a hosszú távú, elsősorban nyugdíjcélú megtakarítások minden eddiginél erőteljesebb ösztönzése. Azonban mindezzel teljesen szembe megy a kormány azon adómódosítási javaslata, mely mostantól adó- és járulékköteles tétellé nyilvánítaná az önkéntes nyugdíjpénztárakba történő munkáltatói hozzájárulásokat - mondta Szalay-Berzeviczy Attila. A Budapesti Értéktőzsde korábbi elnöke szintén ellenzi a nyugdíjpénztárakra vonatkozó inflációkövető hozamgarancia bevezetését, ahogy elhibázott lépésnek tartja a kormány tavaly őszi döntését a magánnyugdíjpénztári részvényállomány kötelező feltöltésének további két évre történő elhalasztásáról.

Komoly következményei lesznek az általános életszínvonalra annak a ténynek, miszerint Magyarország népessége feltartóztathatatlanul öregszik. Ugyanis a mindenkori keresőképes lakosság állítja elő az ország nemzeti jövedelmének zömét és adja a megtakarítások döntő többségét. Ezért az aktívak zsugorodó aránya a társadalmon belül csökkenti a beruházásokra és vagyonfelhalmozásra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés