Előfizetői tartalom

A változás hullámai mindenhová elérnek (Wealth Management Konferencia)

Portfolio
A Portfolio.hu Wealth Management 2009 konferencia 3/B. szekciójában a nyugdíjpénztárak kerültek terítékre, azon belül is, hogy milyen szabályozói illetve vagyonkezelési kihívásokkal kell megküzdenie a szektornak. Az előadásokból kiderült, hogy nem lehet eltekinteni a rendszerek komplexitásától, amikor a szabályozás-változtatásról van szó, azonban ahhoz kérdés sem fér, hogy változtatásra szükség van. A globalizálódott világban pedig szükség lesz egy nemzetek feletti felügyeleti szervezetre, összhangban az egyre globálisabbá váló piaccal, azonban az evolúció még csak a kezdeti stádiumában tart.

A válság miatt a pénzügyi rendszer szinte minden szegmensét érinteni fogja a szabályozás-változás, ez igaz akár az Uniós, akár az amerikai piacra. Európai szinten egy kétszintű felügyeleti rendszer van kialakulóban, az egyik egy makroprudenciális, a másik egy mikorprudenciális monitor, utóbbi esetleg olyan jogköröket is kapna, amivel be lehet avatkozni nemzeti ügyekbe is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés