Előfizetői tartalom

Beindultak a britek - 100 milliárd dollár a klímaváltozás ellen

Portfolio
Új lökést próbál adni a klímaváltozás elleni globális küzdelemnek Gordon Brown, a brit miniszterelnök új javaslataival a probléma lényegét, a finanszírozási kérdéseket igyekszik megoldani. A cél, hogy a decemberben sorra kerülő koppenhágai ENSZ csúcstalálkozón a 2012-ben lejáró kyotói-egyezményt leváltó, minden ország számára kötelező érvényű megállapodás szülessen az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséről.

A brit miniszterelnök nemzetközi klímaváltozási alap létrehozását sürgeti, amely segíthetné a legszegényebb feltörekvő országokat, hogy a jelenlegi, relatíve legszennyezőbb gazdaságaikat alacsony kibocsátásúvá alakítsák. Gordon Brown szerint erre 60 milliárd font (közel 100 milliárd dollár) elegendő lenne, amelyet legfeljebb 10 százalékban a meglévő fejlesztési alapokból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés