Előfizetői tartalom

A bécsi tőzsdén nagy a nyüzsgés

Portfolio
Nem egészen egy hónappal ezelőtt jelentette be a régiós tőzsdeszövetség, hogy két új részvényindexszel jelentkeznek, a cél pedig többek között az volt, hogy erre épülő származtatott termékek is kijöhessenek a piacon. A bécsi tőzsdén a bejelentés után fokozatosan vezették be az indexekre épülő certifikátokat, amiknek az összértéke árfolyamtól függően 300-400 millió eurót tesz ki - írja a Napi Gazdaság.

Még szeptember közepén érkezett a hír, hogy az osztrák, a magyar, a cseh és szlovén értéktőzsdék közös tőzsdeszövetséget hoznak létre, ezzel egy időben pedig két új részvényindex létrehozásáról is szó esett. A CEETX-ről és a CEESEG-ről van szó, előbbi a szövetség 25 legnagyobb kapitalizációjú részvényéből áll, míg utóbbi a szövetség tőzsdéinek vezető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés