Előfizetői tartalom

Minden pénztár teljesítménye azonos? (Vélemény)

A banki és biztosítói hátterű nyugdíjpénztárak szignifikánsan alacsonyabb hozamot értek el eddig, mint a nem pénzintézetekhez kötődő versenytársaik - mutat rá Matits Ágnes, aki szerint a különbség számottevő eltéréseket okoz majd a tagok nyugdíjában is. A legnagyobb gond, hogy a tervezett szabályozás épp a jobb teljesítményt elérő pénztárakat tünteti el a térképről. A szerző írását az alábbiakban változatlan formában közöljük.

"A Figyelő és a Heti válasz által szervezett konferencián Hamecz István (az OTP Alapkezelő elnök-vezérigazgatója - a szerk.) nyílt színen megkérdőjelezte azt az állításomat, hogy a "banki-biztosítói pénztárak szignifikánsan alacsonyabb hozamokat mutattak fel, mint a nem pénzintézeti hátterű pénztárak." A mundér becsülete számomra megköveteli, hogy állításomat tényekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés