Előfizetői tartalom

Pofonegyszerű lesz nyugdíjba menni (Vélemény)

Szabics András Zsolt
Hamarosan elkezdődhet az aláírásgyűjtés arra a népszavazásra, ami lehetővé tenné, hogy 40 év szolgálati idő után - semmibe véve a nyugdíjkorhatárt - el lehessen menni nyugdíjba. Véleményünk szerint jól körül lehet határolni azokat a társadalmi csoportokat, akinek jól jöhet az intézkedés, annál is inkább igaz ez, mert a többség semmit sem lát majd az esetleges törvényváltoztatásból. A választási kampányban is feltűnő tétel a legjobban a hosszú szolgálati időt szerző foglalkoztatottaknak jelenthet könnyítést. A legnagyobb baj ezzel, hogy indokolatlan megkülönböztetést tennénk a társadalmi csoportok között, a többség pedig joggal zúgolódhatna az ingyen osztogatott kedvezmény miatt. Ezt meghaladóan saját magunkat csapnánk arcul azzal, ha a törvényes korhatár jelentőségét erodálnánk.

A többség semmilyen változást sem észlel majd. A Fidesz még a választási kampány során jött elő azzal az ötlettel, hogy a kötelező nyugdíjkorhatárra való tekintet nélkül el kellene engedni a nőket 40 év szolgálati idő után - csökkentés nélküli öregségi - nyugdíjba. Mondani sem kell, hogy töretlen volt a lelkesedés az állampolgárok részéről, a megvalósulás pedig...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái