Előfizetői tartalom

Zöld utat kaptak a kínaiak a külföldi aranyvásárláshoz

Portfolio
Az európai adóssággondok miatti feszültségek mellett új hajtóerőt talált magának az arany árfolyama, miután a kínai hatóságok zöld utat adtak a magánszemélyek külföldi arany ETF-ekbe történő befektetéseinek. A hatalmas megtakarításokkal bíró Kína aranypiaci befektetések irányába történő elmozdulása a nemesfém piacán hatalmas többletkeresletet teremthet.

Külföldi arany ETF-et vehetnek a kínaiak Elhárult az utolsó akadály is a kínaik elől, hogy megtakarításaik egy részét szabadon fektethessék aranyba, miután a kínai hatóságok engedélyezték számukra a külföldi, aranyba fektető tőzsdén kereskedett alapok (ETF) vásárlását. Az első, 500 millió dollárosra tervezett alapot a Lion Fund Management indítja majd, mely külföldi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés